ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

O.S.B

Προβολή Μενού Επιλογές

Κούλης - Η Φιλοσοφία μας

27 Σχόλια
Σημασία στον Αθλητισμό και στις προοπτικές του έχει το Ταξίδι και όχι ο Προορισμός!

Αγαπητοί Γονείς, καλώς ήλθατε...

22 Σχόλια
Με ιδιαίτερη χαρά, σας καλωσορίζουμε στην Ακαδημία μας και ευχόμαστε μια εποικοδομητική συνεργασία μαζί σας, με στόχο την καλύτερη και αρτιότερη προετοιμασία, την διασκέδαση, την καλή υγεία και την καλλιέργεια των αρχών του ‘’ευ αγωνίζεσθαι’’.

Έλα στην Οικογένεια

Ο Κυριάκος Καραταΐδης και η ακαδημία του βρίσκεται στο μεγάλο δίκτυο σχολών ποδοσφαίρου που έχει η ομάδα του Ολυμπιακού σε όλη την Ελλάδα, στο εξωτερικό και στην Κύπρο!

H εκπαίδευση των στελεχών των Σχολών στα πρότυπα λειτουργίας της Ακαδημίας

Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Ruud Dokter στην Ακαδημία!
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Κούλης, Η Φιλοσοφία μας.

Κ. Καραταϊδης / Σεπτέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


Σημασία στον Αθλητισμό και στις προοπτικές του έχει το Ταξίδι και όχι ο Προορισμός! Επικεντρωνόμαστε στο μοντέλο της μακρόχρονης αθλητικής ανάπτυξης των παιδιών, και όχι στο αποτέλεσμα του αγώνα. Βασική μας επιδίωξη είναι η ποιοτική εκμάθηση, των βασικών αρχών του ποδοσφαίρου μέσα από ένα σύγχρονο και μεθοδικό τρόπο προπόνησης, αλλά και η διαμόρφωση ενός συστήματος αξιών με έννοιες όπως αυτοπειθαρχία, ευγενής άμιλλα, ήθος, ομαδικότητα και αυτοπεποίθηση. Μέσα από τη συμμετοχή στον αθλητισμό χτίζεται η αυτοπεποίθηση, και το παιδί αποκτά καλύτερη αυτοεικόνα. Σημασία στον Αθλητισμό, και στις προοπτικές του έχει το Ταξίδι και όχι ο Προορισμός! Επικεντρωνόμαστε στο μοντέλο της μακρόχρονης αθλητικής ανάπτυξης των παιδιών, και όχι στο αποτέλεσμα του αγώνα. Βασική μας επιδίωξη είναι, η ποιοτική εκμάθηση των βασικών αρχών του ποδοσφαίρου, μέσα από ένα σύγχρονο κα μεθοδικό τρόπο προπόνησης, αλλά και η διαμόρφωση ενός συστήματος αξιών με έννοιες όπως αυτοπειθαρχία, ευγενής άμιλλα, ήθος, ομαδικότητα και αυτοπεποίθηση. Μέσα από τη συμμετοχή στον αθλητισμό χτίζεται η αυτοπεποίθηση, και το παιδί αποκτά καλύτερη αυτοεικόνα.


Κυριάκος Καραταΐδης.
Επικεφαλής Σχολής Ολυμπιακού Μενίδι.
Διευθυντής Ακαδημιών Ολυμπιακού.
Στόχος μας να αγαπήσουν τα παιδιά τον αθλητισμό.

Αγαπητοί Γονείς, καλώς ήλθατε...

Ακαδημία Ολυμπιακού Μενιδίου / Σεπτέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


Mε ιδιαίτερη χαρά, σας καλωσορίζουμε στην Ακαδημία μας και ευχόμαστε μια εποικοδομητική συνεργασία μαζί σας, με στόχο την καλύτερη και αρτιότερη προετοιμασία, την διασκέδαση, την καλή υγεία και την καλλιέργεια των αρχών του ‘’ευ αγωνίζεσθαι’’. Τα παιδιά μας, μόνο κέρδος έχουν από τη συμμετοχή τους στην Ακαδημία, ανεξάρτητα αν σε κάθε δραστηριότητα θα έχουν μικρή ή μεγάλη συμμετοχή. Η συμμετοχή των παιδιών στην Ακαδημία μας και στις δραστηριότητες της τα βοηθάει να αναπτύξουν την Ομαδικότητα, τον Σεβασμό, την Φιλία την πειθαρχία και να μάθουν ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από την υπομονή την προσπάθεια και την άριστη συνεργασία με τους συναθλητές και προπονητές τους. Δίνουμε έμφαση στην σωστή διαδικασία. Μέσα από τις διαδικασίες της ακαδημίας μας, προσφέρουμε και ενισχύουμε την δυνατότητα των παιδιών να αναπτύξουνε σωστά την προσωπικότητα τους, την αυτοπεποίθηση τους και αποκτώντας κριτική σκέψη , να παίξουνε ποδόσφαιρο και να διασκεδάσουν σε ένα ασφαλή και υγιή περιβάλλον.

"Σας θέλουμε χορηγούς με ενεργό ρόλο στις διαδικασίες της ακαδημίας μας"
Οι γονείς/κηδεμόνες όλων των παικτών είναι οι πρεσβευτές της Ακαδημίας μας και ως εκ τούτου, αναμένεται να δώσουν το καλό παράδειγμα και να καλλιεργούν ένα φίλαθλο πνεύμα που αρμόζει στον ρόλο τους.


Τα παρακάτω σημεία είναι πολύ σημαντικά:
• Να υπάρχει εμπιστοσύνη , καλή διάθεση , σεβασμός και ειλικρινή συνεργασία με τους προπονητές της ακαδημίας.
• Να υπάρχει χρονική συνέπεια του παιδιού στην άφιξη της προπόνησης ή του αγώνα.
• Έγκαιρη προσκόμιση των πιστοποιητικών υγείας.
• Να είστε θετικοί προς όλους τους παίκτες , να τους υποστηρίζετε και να αποφεύγετε την κριτική ακόμα και στους αντιπάλους (Δεν βοηθάει σε αυτές τις ηλικίες).
• Να παρακολουθείτε συστηματικά τους αγώνες των παιδιών.
• Να σέβεστε τους διαιτητές.
• Να αποφεύγετε να κοουτσάρετε τα παιδιά κατά την διάρκεια της προπόνησης η του αγώνα (Άλλος ο ρόλος του γονέα και άλλος του προπονητή).
• Ο προπονητής είναι ο φίλος και ο παιδαγωγός του παιδιού.
• Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας γνωρίζουν ότι, είτε χάσουν είτε κερδίσουν, εσείς τα αγαπάτε.
• Προσπαθήστε να μη ζείτε τη ζωή σας δια μέσου των παιδιών σας.
• Η βοήθεια σας είναι σημαντική και κάθε σχόλιο ή παρατήρηση είναι ευπρόσδεκτα.
• Τέλος, να θυμάστε, αν τα παιδιά δεν διασκεδάζουν έχουμε χάσει το όλο νόημα του αθλητισμού.
"ακούστε τα παιδιά, πάντα έχουν κάτι να πουν!!!"

"Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί στην ανάδειξη της ακαδημίας μας ως “ΠΡΟΤΥΠΟ”, με γνώμονα το τρίπτυχο “Διδασκαλία, Εκπαίδευση, Πράξη”. "

Ευχαριστούμε που μας επιλέξατε
Σχολές Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού
(το μεγαλύτερο δίκτυο σχολών στην Ελλάδα)

Έλα στην Οικογένεια

Ακαδημία Ολυμπιακού Μενιδίου / Σεπτέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


Η Συνεργασιά της ακαδημίας μας με τον Ο.Σ.Φ.Π
OΚυριάκος Καραταΐδης και η ακαδημία του βρίσκεται στο μεγάλο δίκτυο σχολών ποδοσφαίρου που έχει η ομάδα του Ολυμπιακού σε όλη την Ελλάδα, στο εξωτερικό και στην Κύπρο!
"Εχέγγυο της επιτυχίας μας είναι η πίστη στη δουλειά που γίνεται και η εξασφάλιση προς τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους, ότι αυτά εντάσσονται σε ένα ποιοτικό περιβάλλον, όπου ψυχαγωγούνται, διαμορφώνουν χαρακτήρες, βελτιώνουν τις επιδόσεις τους και μαθαίνουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου από τον μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο της χώρας."

Γιώργος Παύλου
Διευθύνων Σύμβούλος Θρύλος Α.Ε.


Γιατί να μας επιλέξετε!
Οι σχολές ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού λειτουργούν σαν το πρώτο βήμα ένταξης στο μαζικό και αναπτυξιακό αθλητισμό, όπου παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών έρχονται σε πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό. Βασική μας επιδίωξη είναι να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίξουμε όλους τους μικρούς μας φίλους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να έρθουν κοντά στην οικογένεια του Ολυμπιακού και να γαλουχηθούν με τις κατάλληλες αθλητικές, παιδαγωγικές και Ολυμπιακές αξίες. Oι δραστηριότητες του δικτύου σχολών έχουν προπονητικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσωπο όπως επίσης και έντονη φιλανθρωπική σημασία. Αποστολή - Όραμα
Η οργάνωση άρτιων, τεχνικά και λειτουργικά, σχολών ποδοσφαίρου που θα οδηγήσει στην ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση του τρόπου εκπαίδευσης και αξιολόγησης των νεαρών ποδοσφαιριστών ηλικίας από πέντε έως και δεκαπέντε (5-15) ετών. Η Διεύθυνση ακαδημίας ποδοσφαίρου εκτός από την προώθηση του ποδοσφαίρου αλλά και του αθλητισμού γενικότερα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διδασκαλία αξιών όπως ο σεβασμός και η τήρηση των κανόνων του αθλήματος, η κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη κάθε νεαρού αθλούμενου.

Δραστηριότητες
Οι δραστηριότητες των Σχολών μας ποικίλουν και επεκτείνονται πέραν της καθημερινής προπονητικής διαδικασίας και των αγώνων.Σε άμεση συνεργασία με τη Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, διεξάγονται:
• Δοκιμές ποδοσφαιριστών (trial camps)
• Ποδοσφαιρικά τουρνουά
• Αθλητικά Camps
• Κοινωνικές, φιλανθρωπικές και πολιτιστικές δράσεις
• Εξειδικευμένα σεμινάρια προπονητικής για τους προπονητές των Σχολών
• Επιστημονικές ημερίδες για τους προπονητές και τους γονείς με θέματα παιδοψυχολογίας και αθλητικής διατροφής
• Εργομετρικές μετρήσεις για την αξιολόγηση των ικανοτήτων των αθλητών
• Grand meetings – Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου Σχολών, με τη συμμετοχή αθλητών, προπονητών, γονέων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό
H εκπαίδευση των στελεχών
των Σχολών, στα πρότυπα
λειτουργίας της Ακαδημίας

Ακαδημία Ολυμπιακού Μενιδίου / Σεπτέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


Eπιμορφωτικό Σεμινάριο, του Ruud Dokter στην Ακαδημία.

OΟ Διευθυντής της Ακαδημίας Κυριάκος Καραταΐδης, μιλώντας για το Σεμινάριο υπογράμμισε,: 'Ήταν ένα διήμερο ταξίδι γνώσεων και εμπειρίας με τον δάσκαλο τον Ρουντ. Γι΄αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω την Διοίκηση, τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Παύλου που πάντα προσφέρουν πολύ υψηλές παροχές σ’ όλους τους προπονητές, και στους ποδοσφαιριστές. Αυτό ακριβώς κάνει την διαφορά μας απ’ όλα τα άλλα κλαμπ στην Ελλάδα. Νομίζω πρέπει να εστιάσουμε στις τελευταίες ημέρες όπου ο Παναγιώτης Ρέτσος, ένα παιδί της Ακαδημίας μας, πήρε μεταγραφή σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Γερμανίας. Οι καλύτεροι προπονητές θα πρέπει να έχουν τους καλύτερους δασκάλους, για να αξιολογούν και να ετοιμάζουν τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Όλοι όσοι συμμετείχαν στο Σεμινάριο έφυγαν μ’ ευχάριστους προβληματισμούς. Πολύ γρήγορα θα δούμε αποτελέσματα. Πρέπει να δούμε νέα ταλέντα να φτάσουν ψηλά. Η προσπάθεια όλων στην Ακαδημία επιβραβεύτηκε με την μεταγραφή του Παναγιώτη, αλλά οι απαιτήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες".
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο...

Oλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 6ο Σεμινάριο Σχολών Ολυμπιακού!

Για 6η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το "6ο Σεμινάριο Σχολών Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού", που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Σχολών και την Διεύθυνση Ακαδημίας το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Σεμιναρίου το «σπίτι» του Ολυμπιακού, το «Γ. Καραϊσκάκης» άνοιξε τις πύλες του για να «φιλοξενήσει», τους περισσότερους από 160 προπονητές και στελέχη των 45 Σχολών του Ολυμπιακού στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Το Σεμινάριο χωρίστηκε όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στο θεωρητικό κομμάτι το οποίο "φιλοξενήθηκε" το Σάββατο 8/10 στο "Γ. Καραϊσκάκης", και το πρακτικό το οποίο έγινε την Κυριακή 9/10 στο Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού στο Ρέντη.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο...

Τιμή στον μεγάλο αρχηγό

Tιμώμενο πρόσωπο φέτος από τις Σχολές ήταν ο μεγάλος αρχηγός του Ολυμπιακού, κ. Κούλης Καραταϊδης. Ο επικεφαλής της Σχολής μας στο Μενίδι παρέλαβε ως δώρο από τον Αριέλ Ιμπαγάσα, τη νέα φανέλα του Ολυμπιακού και τον ευχαρίστησε τονίζοντας παράλληλα: «Ο Άριελ ήταν ένας παίκτης που χαιρόσουν να τον βλέπεις. Πάντα ήμουν υπέρ των πολύ καλών ξένων ποδοσφαιριστών που κάνουν την διαφορά. Είμαι όμως και υπέρ των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, και πρέπει να τους στηρίξουμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις. Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνετε».

Σχολές Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Μενιδίου
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ>
Διεύθυνση: Αθηνάς Υγείας & Μ. Βασιλείου (όπισθεν γυμναστηρίου Χολίδη), Μενίδι, Αττική, Ελλάδα

Τηλέφωνο: +30 210-2445-150

Email: info@akadimies-karataidi.gr


Ένας καθηγητής μπαίνει στην τάξη, και δίνει στους μαθητές του ένα μάθημα ζωής

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας, την ώρα του μαθήματος, άνοιξε το συρτάρι στο γραφείο του...

Ο Νίκος Γκάλης με το βραβείο του Hall of Fame στα χέρια!

Ο σπουδαιότερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών σε λίγα λεπτά θα εισαχθεί με κάθε επισημότητα στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame.

Συμβουλές αθλητικής ψυχολογίας & διατροφής

Ο ρόλος του γονέα στην αθλητική διατροφή

Αφιέρωμα στον Ίβκοβιτς

από την πρώτη του σεζόν στην ομάδα, έκανε το triple-crown
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ένας καθηγητής μπαίνει στην τάξη, και δίνει στους μαθητές του ένα μάθημα ζωής.

Ενδιαφέροντα Άρθρα / Σεπτέμβριος 2017 / UI, UX, Graphics


Ένας καθηγητής φιλοσοφίας την ώρα του μαθήματος, άνοιξε το συρτάρι στο γραφείο του, πήρε κάποια αντικείμενα που βρίσκονταν στο εσωτερικό του και τα τοποθέτησε πάνω στο γραφείο.

Ένα από αυτά τα αντικείμενα ήταν ένα άδειο βάζο. Στη συνέχεια πήρε μερικά μπαλάκια του γκολφ και τα έβαλε μέσα στο βάζο μέχρι που το γέμισε εντελώς. Κοίταξε τα παιδιά στην τάξη του και τους ρώτησε αν συμφωνούν ότι το βάζο είναι εντελώς γεμάτο. Όλοι οι μαθητές συμφώνησαν. Ναι, το βάζο ήταν πράγματι γεμάτο. O καθηγητής στη συνέχεια πήρε ένα κουτί με μικρά βότσαλα και τα έριξε στο βάζο, ανάμεσα από τις μπάλες του γκολφ μέχρι να μην υπάρχουν πλέον κενά σημεία. Γύρισε προς τους μαθητές του και τους έκανε την ίδια ερώτηση. Είναι το βάζο γεμάτο; Η απάντηση τους ήταν η γνωστή. Ναι, τώρα το βάζο είναι τελείως γεμάτο.
Στη συνέχεια ο καθηγητής σήκωσε ένα μικρό σακουλάκι με άμμο και έχυσε, το περιεχόμενο του στα κενά σημεία ανάμεσα στις μπάλες του γκολφ και στα βότσαλα. Έκανε στους εμβρόντητους μαθητές του, την ίδια πάλι ερώτηση και φυσικά είσπραξε την αναμενόμενη απάντηση. Ναι, τώρα το βάζο είναι πλέον εντελώς γεμάτο.
Ο καθηγητής δεν σταμάτησε όμως εδώ. Έσκυψε και έβγαλε δύο μπύρες κάτω από το γραφείο του και έριξε το περιεχόμενο τους μέσα στο βάζο. Οι μαθητές του άρχισαν να γελούν με την πράξη του και να αναρωτιούνται, τι θέλει να τους πει με αυτό το τρόπο.
Ο καθηγητής περίμενε λίγο μέχρι να ησυχάσουν όλοι και τους είπε:

"Αυτό το βάζο αντιπροσωπεύει τη ζωή σας".
Οι μπάλες του γκολφ αντιπροσωπεύουν τα πιο σημαντικά πράγματα σε αυτή.
Την οικογένεια σας, τα παιδιά σας, την υγεία σας, τους φίλους σας και τα πάθη σας.
Αν όλα τα άλλα χαθούν και σας μείνουν μόνο αυτά, η ζωή σας θα εξακολουθήσει να είναι πλήρης.

Tα χαλίκια αντιπροσωπεύουν τα αλλά πράγματα στη ζωή σας που έχουν σημασία, τη δουλειά σας, το σπίτι σας και το αυτοκίνητο σας. Η άμμος είναι όλα τα υπόλοιπα. Τα πιο μικρά και τα πιο ασήμαντα. Αν ρίξετε την άμμο πρώτα στο βάζο δεν θα μείνει χώρος ούτε για τα βότσαλα, αλλά ούτε και για τις μπάλες του γκολφ.
Το ίδιο ισχύει και στη ζωή. Εάν ξοδεύετε όλο το χρόνο και την ενέργειά σας στα πιο ασήμαντα πράγματα, ποτέ δεν θα έχετε χώρο για τα πράγματα που αξίζουν πραγματικά. Δώστε λοιπόν προσοχή στα σημαντικά πράγματα στη ζωή σας.
Απολαύστε το χρόνο με την οικογένεια σας. Πηγαίνετε να δειπνήσετε με τη σύζυγο σας. Παίξτε παιχνίδια με τα παιδιά σας. Πάντα θα υπάρχει χρόνος για να καθαρίσετε το σπίτι ή να αγοράσετε πράγματα στον εαυτό σας.
Προσέξτε πρώτα από όλα τις μπάλες του γκολφ που πραγματικά έχουν σημασία. Τα υπόλοιπα είναι απλά.. άμμος.
Τότε χτύπησε το κουδούνι και οι μαθητές σηκώθηκαν να βγουν από την αίθουσα. Πριν φύγουν όλοι ένας που κάθονταν στο βάθος της αίθουσας φώναξε στον καθηγητή: "Ναι, αλλά ποτέ δεν μας είπατε τι αντιπροσωπεύει η μπίρα!"
Ο καθηγητής χαμογέλασε και του είπε: "Είμαι χαρούμενος που με ρώτησες. Τι αντιπροσωπεύει η μπύρα; Δεν έχει σημασία πόσο γεμάτη νομίζετε πως είναι η ζωή σας. Πάντα θα υπάρχει χώρος για μια μπύρα με έναν πολύ καλό σας φίλο".

Ο Νίκος Γκάλης με το βραβείο του Hall of Fame στα χέρια!

Ενδιαφέροντα Άρθρα / Σεπτέμβριος 2017 / UI, UX, Graphics


O σπουδαιότερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών είναι με κάθε επισημότητα στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame και θα γίνει ο πρώτος Έλληνες που το καταφέρνει.

Το βίντεο του Γκάλη στο Hall of Fame
O Νίκος Γκάλης ετοιμάζεται να περάσει στην μπασκετική αιωνιότητα και το ΝΒΑ δημοσίευσε τη συνέντευξη Τύπου με την ομιλία του πριν από την είσοδό του στο Hall of Fame.

O Νίκος Γκάλης, είναι πλέον κι επίσημα μέλος του Hall of Fame, κορυφαίες προσωπικότητες του μπάσκετ είπαν για εκείνον:
Ντράζεν Πέτροβιτς:
"Αν εγώ είμαι ο γιος του διαβόλου, τότε ο Nick Galis είναι ο ίδιος ο διάβολος".
Aλεξάντερ Πέτροβιτς (προπονητής):
"O Nτράζεν είναι αδερφός μου, αλλά για καλύτερο αθλητή του 1987 ψήφισα τον Γκάλη".
Αλεξάντερ Γκομέλσκι (προπονητής):
"Ο Γκάλης είναι ο παίκτης του 21ου αιώνα. Του βγάζω το καπέλο".
Αντόνιο Ντίαζ Μιγκέλ
(προπονητής της Εθνικής Ισπανίας το 1990 πριν τον αγώνα των δυο ομάδων):
"Ελάτε κόψτε τη πλάκα. Έχετε φέρει τον Γκάλη μαζί σας, αλλά μου τον κρύβετε"
Άρβιντας Σαμπόνις:
"Αν ο Γκάλης θέλει να βάλει καλάθι, θα το βάλει όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος".
Μάικλ Τζόρνταν:
"Δεν περίμενα ότι θα υπήρχε ένας τόσο καλός επιθετικός παίκτης στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα".
Μπομπ Μάκαντου:
"Είδα τον Γκάλη να κάνει πράγματα, που δεν γινόντουσαν ούτε στους Λέικερς και τους Σέλτικς".
Bόιτσεκ Kραϊόφσκι (προπονητής της Λεχ Πόζναν):
"Είπα στους παίκτες μου πως θα μαρκάραμε τους 4 παίκτες
του Άρη και κάναμε τα σχέδια μας. Για τον Γκάλη κάναμε την προσευχή μας".
Pουντ Xαρεβάιν (προπονητής της Ολλανδίας):
"Ξέρω έναν τρόπο να σταματήσουμε τον Γκάλη: να τον κλειδώσουμε στο ξενοδοχείο!".

O Σπανούλης αποθέωσε τον Γκάλη! Με ένα post στον λογαριασμό του στο Instagram ο Βασίλης Σπανούλης αποθέωσε τον Νίκο Γκάλη.
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού "ανέβασε" μία διπλή φωτογραφία του Νίκου Γκάλη, όπου στη μία πλευρά πανηγυρίζει με την φανέλα της Εθνικής Ανδρών και στην άλλη βρίσκεται στο "πόντιουμ" βγάζοντας τον λόγο του για το Hall of Fame.

Η Εκδήλωση της ΚΑΕ, Προς τιμήν του Νίκου Γκάλη

Σ ε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπάσκετ, η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ τίμησε τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος σε λίγη ώρα θα αποτελέσει μέλος του «Naismith Memorial Basketball Hall of Fame».
Το «παρών» έδωσαν ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., Μάνος Λάσκαρης, ο Πέτρος Ράσογλου, οι παλιοί συμπαίκτες του «Νικ», Διονύσης Ανανιάδης, Βασίλης Λυπηρίδης, Χάρης Παπαγεωργίου και φυσικά ο κόουτς της ομάδας μας, Παναγιώτης Γιαννάκης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο δήμαρχος της πόλης μας, Γιάννης Μπουτάρης, οποίος παρέλαβε στο τέλος και το λεύκωμα της ΚΑΕ, «Μέρες Αυτοκρατορίας». Παρόντες ήταν και όλοι οι παίκτες, μαζί με το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο.
Οι… παλιοί θυμήθηκαν ιστορίες από τα χρόνια της Αυτοκρατορίας και της συνύπαρξής τους με τον Γκάλη και αφού εξέφρασαν τον θαυμασμό και την υπερηφάνεια τους για την σπουδαία αυτή διάκριση του συμπαίκτη τους, ευχήθηκαν στους αθλητές της ομάδας μας να έχουν δύναμη, για να μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας με τον Θεό του πολέμου.Συμβουλές αθλητικής ψυχολογίας & διατροφής

Ενδιαφέροντα Άρθρα / Σεπτέμβριος 2017 / UI, UX, Graphics


Αφιέρωμα στον Ίβκοβιτς

Ενδιαφέροντα Άρθρα / Σεπτέμβριος 2017 / UI, UX, Graphics


Mε το σπουδαίο φιλικό προς τιμήν του Ντούσαν Ίβκοβιτς να πλησιάζει, ο Ολυμπιακός "ανέβασε" στον λογαριασμό του στο Instagram μίας σειρά από φωτογραφίες του σπουδαίου Σέρβου τεχνικού από την πρώτη του σεζόν στην ομάδα, όταν και έκανε το triple-crown.

Το πάρτι του Ίβκοβιτς και οι καλεσμένοι του!
Ο “Ντούντα” άφησε πίσω τα παρκέ και σε μια βραδιά που θα τον σημαδέψει έδωσε την τελευταία προπονητική παράστασή του.
Σ’ ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε 28” πριν από τη… λήξη, προς τιμήν των 28 τίτλων του, και από τον πάγκο του Ολυμπιακού αποχαιρέτησε την προπονητική δράση ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.
Ήταν μια βραδιά που ο Ντούντα θα θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του. Ήταν μια σύμπραξη Ελλήνων, Γιούγκων και λοιπών παικτών που είχαν την τύχη να συνεργαστούν με τον σοφότερο των σοφών του παγκοσμίου μπάσκετ. Ουδείς έλειψε από το ραντεβού με τον μέντορά του.
Το φιλικό μεταξύ των All Star του Ίβκοβιτς και του Ολυμπιακού ήταν το συμπλήρωμα του σκηνικού. Οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν 111-103, αλλά ποιος νοιάστηκε;

O Κάιλ Χάινς μιλάει για την αξία του Ντούντα


Το «αντίο» του Παναγιώτη Ρέτσου!

10 Comments
Γιώργος Παύλου: «Η μεταγραφή είναι επιβράβευση της σκληρής δουλειάς που συντελείται στην Ακαδημία»

Νικητής ο άνθρωπος, με σύμμαχο το ποδόσφαιρο!

Ομάδα συνέδρων, παλαιών παικτών και στελεχών του Θρύλου, αντιμετώπισε μία ομάδα προσφύγων, σε ένα ξεχωριστό φιλικό, στο Καραϊσκάκη.

Αγωνιστικό Τμήμα Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Κ-17

Από τη διάδοση του αριθμητικού άβακα μέχρι την έλευση των smartphones, οι υπολογιστικές μηχανές έχουν καταγράψει ασυναγώνιστη τεχνολογική πρόοδο.

Beijing Enterprise FC U-17.

Tην πολιτιστική κληρονομία της Ελλάδος είχαν την ευκαιρία ν’ ανακαλύψουν, τα μέλη της αποστολής της Beijing Enterprise FC U17

Το Δίκτυο Σχολών Ποδοσφαίρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ι σχολές ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού λειτουργούν σαν το πρώτο βήμα ένταξης στο μαζικό και αναπτυξιακό αθλητισμό, όπου παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών έρχονται σε πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός και Χάρβαρντ μαζί: "Το ποδόσφαιρο στην υπηρεσία της ανθρωπότητας"

Μερικά διασκεδαστικά πράγματα που κάνει η μηχανή αναζήτησης με ένα γκουγκλάρισμα.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Ruud Dokter στην Ακαδημία!

H εκπαίδευση των στελεχών των Σχολών στα πρότυπα λειτουργίας της Ακαδημίας.

Το «αντίο» του Ολυμπιακού στον τεράστιο Τζέραρντ!

«Έχεις κι εσύ μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, Στίβεν Τζέραρντ»
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Το «αντίο» του Παναγιώτη Ρέτσου!

Ολυμπιακός / Σεπτέμβριος 2017 / UI, UX, Graphics


ΩΏρα 07:30. Πρωϊνό Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου. Ο Παναγιώτης Ρέτσος περνά την πύλη του Προπονητικού Κέντρου του Ολυμπιακού, στο Ρέντη. Οι παλιοί του συμπαίκτες είναι ήδη στις θέσεις τους και ετοιμάζονται να πάρουν το πρωϊνό τους. Ο Παναγιώτης έχει άγχος. Έφτασε στο Ρέντη, για να χαιρετήσει τους συμπαίκτες του, τους προπονητές του και όλο το επιτελείο αφού το μεσημέρι πετούσε για την Γερμανία για να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα, τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.
Εντούτοις, διαβάζοντας κανείς τις αναρτήσεις τους, είχε την αίσθηση ότι οι περισσότεροι έδειχναν ελάχιστο ενδιαφέρον για την ωμότητα και επικεντρώνονταν στην εξεύρεση απτών αποδείξεων του κατά πόσο τελικά υπάρχει ή όχι το λεγόμενο "βαθύτερο", σκοτεινότερο, Dark Web.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο...

Νικητής ο άνθρωπος, με σύμμαχο το ποδόσφαιρο!

Ολυμπιακός - Τα νέα / Σεπτέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


Ο Ολυμπιακός, πάντοτε πρωτοπόρος και αρωγός τέτοιων ενεργειών, με γνώμονα τον συνάνθρωπο, διοργάνωσε, στον απόηχο του συνεδρίου του Χάρβαρντ, ένα ξεχωριστό φιλικό, στο Καραϊσκάκη. Μεικτή ομάδα ομιλητών, ακαδημαϊκών και μη, παλαιών παικτών, αλλά και στελεχών του Θρύλου, αντιμετώπισε στο πλαστικό γήπεδο του Καραϊσκάκη, ομάδα προσφύγων! Μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο Μάριο Ουσίγιος, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο Φρανσουά Μοδέστο, ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Λιλιάν Τουράμ. Με τη μεικτή ομάδα αγωνίστηκε και ο Μιλτιάδης Μαρινάκης, καθώς και ο Πέτρος Κόκκαλης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο...


Αγωνιστικό Τμήμα Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Κ-17

Ολυμπιακός - Οι ακαδημίες / Σεπτέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


Tο αγωνιστικό τμήμα Κ-17 αγωνίζεται στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League. Η Κ-17 έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Super League τις περιόδους 2019-10, 2010-11, 2014-15 και 2016-17.
Τον Μάρτιο του 2016 συμμετείχε στο "Future Cup" που διοργάνωσε ο Άγιαξ στο Άμστερνταμ και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Γιόχαν Κρόιφ.
Παλαιότερα έχει λάβει επίσης μέρος και σε πολλά διεθνή τουρνουά με πολύ καλά αποτελέσματα:
• 2007: Δεύτερη θέση στο U-17 Shakhtar Donetsk Tournament
• 2008: Πρώτη θέση στο U-17 Shakhtar Donetsk Tournament
• 2010: Πρώτη θέση στο U-17 Anorthosi Cyprus Tournament
• 2010: Δεύτερη θέση στο U-17 XV Torneo “Miguel Tendillo”
Η Ακαδημία μας έχει και ομάδα Κ-16 η οποία συμμετέχει σε τουρνουά εντός και εκτός συνόρων.


Beijing Enterprise FC U-17.

Ολυμπιακός - Οι ακαδημίες / Σεπτέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


Tην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδος είχαν την ευκαιρία ν’ ανακαλύψουν τα μέλη, της αποστολής της Beijing Enterprise FC U17, με τις επισκέψεις τους στην Ακρόπολη των Αθηνών και στην Αρχαία Ολυμπία.
Ο ελληνικός και ο κινεζικός πολιτισμός που είναι οι δυο αρχαιότεροι στον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά μετά από την πρωτοβουλία, της ΠΑΕ Ολυμπιακός να φιλοξενήσει στην Ελλάδα την αποστολή της ομάδας από το Πεκίνο.
Οι Κινέζοι αφού γνώρισαν τις ομορφιές των ελληνικών νησιών με την κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό, επισκέφτηκαν την Ακρόπολη των Αθηνών, και την Αρχαία Ολυμπία και είχαν διαπίστωσαν γι’ άλλη μια φορά, την τεράστια συμβολή της Ελλάδος στον παγκόσμιο πολιτισμό και αθλητισμό.
Στην Αρχαία Ολυμπία την αποστολή της Beijing Enterprise FC υποδέχτηκε, αντιπροσωπεία της Σχολής του Ολυμπιακού στον Πύργο Ηλείας με επικεφαλής τον κύριο Αναστάσιο Φερεκίδη.


Δείπνο και φιλικό με την Beijing Enterprice FC U17.

Mε το επίσημο δείπνο στο εστιατόριο “V’ammos” αλλά και με ποδοσφαιρικό μενού, τον φιλικό αγώνα των δυο Ακαδημιών, συνεχίστηκε το πρόγραμμα της επίσκεψης της Κ-17 της Beijing Enterprise FC στην Ελλάδα.
Το πρόγραμμα που εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με την Κίνα και της συνεργασίας των δύο χωρών σε επίπεδο ποδοσφαίρου φέρνει πιο κοντά τους δύο συλλόγους.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο...


Το Δίκτυο Σχολών Ποδοσφαίρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ολυμπιακός - Οι σχολές / Σεπτέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


ΟΟι σχολές ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού λειτουργούν σαν το πρώτο βήμα ένταξης στο μαζικό και αναπτυξιακό αθλητισμό, όπου παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών έρχονται σε πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό.
Βασική μας επιδίωξη είναι να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίξουμε όλους τους μικρούς μας φίλους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να έρθουν κοντά στην οικογένεια του Ολυμπιακού και να γαλουχηθούν με τις κατάλληλες αθλητικές, παιδαγωγικές και Ολυμπιακές αξίες.
Οι δραστηριότητες του δικτύου σχολών έχουν προπονητικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσωπο όπως επίσης και έντονη φιλανθρωπική σημασία.

Ολυμπιακός και Χάρβαρντ μαζί: "Το ποδόσφαιρο στην υπηρεσία της ανθρωπότητας."

Ολυμπιακός - Εκδηλώσεις / Σεπτέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


Ο Ολυμπιακός (Olympiacos) θα είναι ο οικοδεσπότης του δεύτερου Παγκοσμίου συνεδρίου, που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Harvard της Βοστώνης με θέμα το ποδόσφαιρο.
Το Συνέδριο με την ονομασία "Reinforcing, Crossing, and Transcending Borders: Soccer in a Globalized World" ή αλλιώς "Ενδυναμώνοντας, Περνώντας και Υπερβαίνοντας τα Σύνορα: Το Ποδόσφαιρο στον Κόσμο της Παγκοσμιοποίησης" , πραγματοποιήθηκε πέρσι στην έδρα του Harvard στην Βοστώνη και υπήρξε εκπροσώπηση από πλευράς της Πειραϊκής ΠΑΕ.
Στο συνέδριο μίλησαν 30 καθηγητές απ’ όλο τον κόσμο, επικεντρώθηκαν στη δύναμη του ποδοσφαίρου, ως το πλέον παγκόσμιο παιχνίδι, αλλά και τη δυνατότητα που έχει να ξεπεράσει τα σύνορα και να φέρει τους ανθρώπους μαζί, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, θρησκείας, πολιτισμού ή εθνικότητας.
Καλεί παράλληλα τους μεγαλύτερους συλλόγους ποδοσφαίρου, ανά τον κόσμο, καθώς και άλλους παγκόσμιους οργανισμούς, να ενθαρρύνουν και να διευκολύνουν τη συμμετοχή στο ποδόσφαιρο και τα σπορ συνολικά, όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα από την προσωπική τους κατάσταση.
Το Συνέδριο προτρέπει παράλληλα την καθιέρωση της, "Διεθνούς Ημέρας του Δικαιώματος στο Παιχνίδι", προκειμένου να εδραιώσει τη δυνατότητα συμμετοχής όλων των ανθρώπων στον αθλητισμό, ως παγκόσμιο και θεμελιώδες δικαίωμα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο...

"Μαρινάκης: Οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι βρίσκονται πλέον ανάμεσα στα ισχυρότερα και με μεγαλύτερη επιρροή ιδρύματα στην κοινωνία μας - Είναι ζωτικής σημασίας να αποδεχτούν την κοινωνική τους ευθύνη"

Επιμορφωτικό Σεμινάριο, του Ruud Dokter στην Ακαδημία.

Ολυμπιακός - Εκδηλώσεις / Σεπτέμβριος 2017 / UI, UX, Graphics


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 2-3 Σεπτεμβρίου στο Προπονητικό Κέντρο του Ρέντη, Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Ruud Dokter στους προπονητές της Ακαδημίας του Ολυμπιακού.
Ο καλεσμένος του Ολυμπιακού είναι Ολλανδός καθηγητής ποδοσφαίρου, (γεν. 1955) και τα τελευταία 4 χρόνια είναι High Performance Director FA of Ireland. Για μια δεκαετία συνεργάζεται με την ΕΠΟ, όσο αφορά τα Σεμινάρια για την παροχή διπλωμάτων της UEFA (Σχολεία) στους Έλληνες, προπονητές ενώ έχει εργαστεί για χρόνια σε σημαντικές ποδοσφαιρικές θέσεις στην ομοσπονδία, της Ολλανδίας και στο Κατάρ.
Η Διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Πρόεδρος κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, έχουν επενδύσει τεράστια ποσά στην Ακαδημία τα τελευταία επτά χρόνια, τόσο στο κομμάτι των εγκαταστάσεων όσο και σ’ εκείνο των ποδοσφαιριστών, των προπονητών και του επιτελείου που τους πλαισιώνει.
Οι προπονητές της Ακαδημίας του Ολυμπιακού έχουν όλα τα διπλώματα της UEFA, ενώ επιμορφώνονται συνεχώς με την συμμετοχή τους σε κορυφαία Σεμινάρια που διεξάγονται ανά την Ευρώπη.


"Ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Κυριάκος Καραταΐδης μιλώντας για το Σεμινάριο υπογράμμισε: "Ήταν ένα διήμερο ταξίδι γνώσεων και εμπειρίας με τον δάσκαλο τον Ρουντ. Γι΄αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω την Διοίκηση, τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Παύλου που πάντα προσφέρουν πολύ υψηλές παροχές σ’ όλους τους προπονητές και στους ποδοσφαιριστές. Αυτό ακριβώς κάνει την διαφορά μας απ’ όλα τα άλλα κλαμπ στην Ελλάδα. Νομίζω πρέπει να εστιάσουμε στις τελευταίες ημέρες όπου ο Παναγιώτης Ρέτσος, ένα παιδί της Ακαδημίας μας, πήρε μεταγραφή σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Γερμανίας. Οι καλύτεροι προπονητές θα πρέπει να έχουν τους καλύτερους δασκάλους για να αξιολογούν και να ετοιμάζουν τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Όλοι όσοι συμμετείχαν στο Σεμινάριο έφυγαν μ’ ευχάριστους προβληματισμούς. Πολύ γρήγορα θα δούμε αποτελέσματα. Πρέπει να δούμε νέα ταλέντα να φτάσουν ψηλά. Η προσπάθεια όλων στην Ακαδημία επιβραβεύτηκε με την μεταγραφή του Παναγιώτη αλλά οι απαιτήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες"."


Το "αντίο" του Ολυμπιακού, στον τεράστιο Τζέραρντ.

Ολυμπιακός - Βραβεύσεις / Σεπτέμβριος 2017 / UI, UX, Graphics


Την απόφασή του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια γνωστοποίησε σήμερα ο τεράστιος Στίβεν Τζέραρντ. Ο σπουδαίος Άγγλος μέσος, ο οποίος στο παρελθόν, έχει μιλήσει με πολύ καλά λόγια για τον Ολυμπιακό, έβαλε τίτλους τέλους στην ποδοσφαιρική του καριέρα.
Υπήρξε τεράστιος ποδοσφαιριστής και σπουδαία προσωπικότητα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, κάτι που δεν χωράει καμία αμφιβολία. Αποχωρεί "γεμάτος" από την ενεργό δράση, έχοντας κατακτήσει με τη Λίβερπουλ 1 Champions League, 1 Europa League, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 2 Κύπελλα Αγγλίας, 3 League Cup Αγγλίας και 1 Community Shield.
O Ολυμπιακός «συνδέεται» με τον Τζέραρντ με το φιλικό των δύο ομάδων το καλοκαίρι του 2013 που έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέδραμαν στην προσπάθεια του Άγγλου μέσου, προσφέροντας το ποσό των 100.000 λιρών στο Steven Gerrard Foundation, μέσω του προέδρου τους Βαγγέλη Μαρινάκη.

"Στίβεν Τζέραρντ: Πάντα θα έχω μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου για τον Ολυμπιακό! Κατ’ αρχήν γιατί στο φιλικό παιχνίδι που δώσαμε στο Άνφιλντ, έδειξε ότι ήταν μία πολύ επαγγελματική ομάδα και με τίμησε με τον καλύτερο τρόπο. Και επίσης, γιατί θυμάμαι το σημαντικό παιχνίδι που είχαμε παίξει το 2004. Ήταν ένα σπουδαίο ματς για εμένα, γιατί εκείνη τη χρονιά με δικό μου γκολ συνεχίσαμε, και στο τέλος καταφέραμε να κατακτήσουμε το Champions League. Πάντα προσπαθώ να δω τι κάνει ο Ολυμπιακός, να το μάθω όταν σκοράρει και ποια είναι τα αποτελέσματά του. Είμαι φαν του Ολυμπιακού και θα τον υποστηρίζω για πάντα. Είναι μία από τις ομάδες μου και έχει μέσα μου μία ξεχωριστή θέση."

Feedback


H O.S.B είναι εταιρία του κλάδου της Πληροφορικής. Έχει ιδρυθεί και στελεχωθεί από ανθρώπους με μακρόχρονη θητεία, στον χώρο, γνωρίζοντας καλύτερα από κάθε άλλον τις ανάγκες που έχει μια σύγχρονη ελληνική επιχείρηση, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις επαυξημένες απαιτήσεις της εποχής.

Σκοπός μας: Η τεχνολογικά πρωτοποριακή δράση...

Εφαρμογές μας: Νέες, καινοτόμες, πρωτοποριακές

Μέσω των συνεργαζόμενων με αυτήν ειδικών συμβούλων / εμπειρογνωμόνων που καλύπτουν περιοχές υψηλής εξειδίκευσης, είναι σε θέση να υποστηρίξει αποτελεσματικά τους πελάτες της παρέχοντάς τους αξιόπιστες και υψηλής ποιότητας συμβουλευτικές υπηρεσίες που δημιουργούν αποτέλεσμα με σημαντική προστιθέμενη αξία.

Url: www.osb.net.gr

Email: info@osb.net.gr

Τηλ: 030-6906272316