ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

O.S.B

Προβολή Μενού Επιλογές

Κούλης - Η Φιλοσοφία μας

27 Σχόλια
Σημασία στον Αθλητισμό και στις προοπτικές του έχει το Ταξίδι και όχι ο Προορισμός!

Έλα στην Οικογένεια

Ο Κυριάκος Καραταΐδης και η ακαδημία του βρίσκεται στο μεγάλο δίκτυο σχολών ποδοσφαίρου που έχει η ομάδα του Ολυμπιακού σε όλη την Ελλάδα, στο εξωτερικό και στην Κύπρο!

Εναλλακτική Συνέντευξη με Αντωνίου Πέτρο

22 Σχόλια
Αθλητισμός σημαίνει η δια βίου άσκηση και τρόπος ζωής. Πρέπει ο κάθε άνθρωπος να ασχολείται με κάποια Αθλητική δραστηριότητα που αγαπάει, να την εντάξει στην καθημερινότητά του και να γίνει για αυτόν τρόπος ζωής.

Συνέντευξη με τον Ελευθεριάδη Κώστα

Συνέντευξη με Ελευθεριάδη Κώστα
Υπεύθυνος Σχολής Ολυμπιακού Μενίδι

Συνέντευξη με Αδάμο Γιώργο

Συνέντευξη με Αδάμο Γιώργο...

Προπονητικό team Ακαδημίας

Το προπονητικό τιμ της Ακαδημίας μας πλαισιώνεται από τους νεαρούς αλλά έμπειρους προπονητές...

Οι εγκαταστάσεις μας

Το 1999 ο Κυριάκος Καραταίδης δημιούργησε τη δική του ποδοσφαιρική ακαδημία με όραμα "να έρθουν όλα τα παιδιά της περιοχής στο χώρο άθλησης".

@cademy

Καινοτόμος πλατφόρμα για τον αθλητισμό.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Κούλης, Η Φιλοσοφία μας.

Κ. Καραταϊδης / Νοέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


Σημασία στον Αθλητισμό και στις προοπτικές του έχει το Ταξίδι και όχι ο Προορισμός! Επικεντρωνόμαστε στο μοντέλο της μακρόχρονης αθλητικής ανάπτυξης των παιδιών, και όχι στο αποτέλεσμα του αγώνα. Βασική μας επιδίωξη είναι η ποιοτική εκμάθηση, των βασικών αρχών του ποδοσφαίρου μέσα από ένα σύγχρονο και μεθοδικό τρόπο προπόνησης, αλλά και η διαμόρφωση ενός συστήματος αξιών με έννοιες όπως αυτοπειθαρχία, ευγενής άμιλλα, ήθος, ομαδικότητα και αυτοπεποίθηση. Μέσα από τη συμμετοχή στον αθλητισμό χτίζεται η αυτοπεποίθηση, και το παιδί αποκτά καλύτερη αυτοεικόνα. Σημασία στον Αθλητισμό, και στις προοπτικές του έχει το Ταξίδι και όχι ο Προορισμός! Επικεντρωνόμαστε στο μοντέλο της μακρόχρονης αθλητικής ανάπτυξης των παιδιών, και όχι στο αποτέλεσμα του αγώνα. Βασική μας επιδίωξη είναι, η ποιοτική εκμάθηση των βασικών αρχών του ποδοσφαίρου, μέσα από ένα σύγχρονο κα μεθοδικό τρόπο προπόνησης, αλλά και η διαμόρφωση ενός συστήματος αξιών με έννοιες όπως αυτοπειθαρχία, ευγενής άμιλλα, ήθος, ομαδικότητα και αυτοπεποίθηση. Μέσα από τη συμμετοχή στον αθλητισμό χτίζεται η αυτοπεποίθηση, και το παιδί αποκτά καλύτερη αυτοεικόνα.


Κυριάκος Καραταΐδης.
Επικεφαλής Σχολής Ολυμπιακού Μενίδι.
Διευθυντής Ακαδημιών Ολυμπιακού.
Στόχος μας να αγαπήσουν τα παιδιά τον αθλητισμό.

Έλα στην Οικογένεια

Ακαδημία Ολυμπιακού Μενιδίου / Νοέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


Η Συνεργασιά της ακαδημίας μας με τον Ο.Σ.Φ.Π
OΚυριάκος Καραταΐδης και η ακαδημία του βρίσκεται στο μεγάλο δίκτυο σχολών ποδοσφαίρου που έχει η ομάδα του Ολυμπιακού σε όλη την Ελλάδα, στο εξωτερικό και στην Κύπρο!
"Εχέγγυο της επιτυχίας μας είναι η πίστη στη δουλειά που γίνεται και η εξασφάλιση προς τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους, ότι αυτά εντάσσονται σε ένα ποιοτικό περιβάλλον, όπου ψυχαγωγούνται, διαμορφώνουν χαρακτήρες, βελτιώνουν τις επιδόσεις τους και μαθαίνουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου από τον μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο της χώρας."

Γιώργος Παύλου
Διευθύνων Σύμβούλος Θρύλος Α.Ε.


Γιατί να μας επιλέξετε!
Οι σχολές ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού λειτουργούν σαν το πρώτο βήμα ένταξης στο μαζικό και αναπτυξιακό αθλητισμό, όπου παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών έρχονται σε πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό. Βασική μας επιδίωξη είναι να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίξουμε όλους τους μικρούς μας φίλους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να έρθουν κοντά στην οικογένεια του Ολυμπιακού και να γαλουχηθούν με τις κατάλληλες αθλητικές, παιδαγωγικές και Ολυμπιακές αξίες. Oι δραστηριότητες του δικτύου σχολών έχουν προπονητικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσωπο όπως επίσης και έντονη φιλανθρωπική σημασία. Αποστολή - Όραμα
Η οργάνωση άρτιων, τεχνικά και λειτουργικά, σχολών ποδοσφαίρου που θα οδηγήσει στην ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση του τρόπου εκπαίδευσης και αξιολόγησης των νεαρών ποδοσφαιριστών ηλικίας από πέντε έως και δεκαπέντε (5-15) ετών. Η Διεύθυνση ακαδημίας ποδοσφαίρου εκτός από την προώθηση του ποδοσφαίρου αλλά και του αθλητισμού γενικότερα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διδασκαλία αξιών όπως ο σεβασμός και η τήρηση των κανόνων του αθλήματος, η κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη κάθε νεαρού αθλούμενου.

Δραστηριότητες
Οι δραστηριότητες των Σχολών μας ποικίλουν και επεκτείνονται πέραν της καθημερινής προπονητικής διαδικασίας και των αγώνων.Σε άμεση συνεργασία με τη Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, διεξάγονται:
• Δοκιμές ποδοσφαιριστών (trial camps)
• Ποδοσφαιρικά τουρνουά
• Αθλητικά Camps
• Κοινωνικές, φιλανθρωπικές και πολιτιστικές δράσεις
• Εξειδικευμένα σεμινάρια προπονητικής για τους προπονητές των Σχολών
• Επιστημονικές ημερίδες για τους προπονητές και τους γονείς με θέματα παιδοψυχολογίας και αθλητικής διατροφής
• Εργομετρικές μετρήσεις για την αξιολόγηση των ικανοτήτων των αθλητών
• Grand meetings – Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου Σχολών, με τη συμμετοχή αθλητών, προπονητών, γονέων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικόΕναλλακτική Συνέντευξη με Αντωνίου Πέτρο.

Ακαδημία Ολυμπιακού Μενιδίου / Νοέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


O Αθλητισμός είναι αναπόσπαστο στοιχείο της Εκπαίδευσης.
Στην εκπαιδευτική διαδικασία όμως ο Αθλητισμός πάνω από οτιδήποτε άλλο διαμορφώνει προσωπικότητες.
Ο αθλητισμός διδάσκει στον αθλητή από μικρή ηλικία, πράγματα που πολλοί άνθρωποι δεν θα μάθουν ποτέ.
Μέσα στον χαρακτήρα του αθλούμενου παιδιού, διαμορφώνονται αρετές που θα στεργιώσουν και θα βρουν εφαρμογή στην πορεία της ζωής του και πέρα από τον αθλητισμό.
Ο αθλητισμός λοιπόν, υποστηρίζει και συμπληρώνει την εκπαιδευτική διαδικασία.
Ο αθλητισμός και η εκπαίδευση πάνε μαζί, αρκεί, να έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο.
OSB: Τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστή την Σχολή ΟΣΦΠ Μενίδι;
Α.Π.: Η Φιλοσοφία και κουλτούρα που έχει αναπτύξει και το μοντέλο αθλητικής παιδείας και φυσικά όλα ξεκινούν από τον επικεφαλή της σχολής τον κ. Κυριάκο Καραταϊδη.
  Οι επιδιώξεις μας είναι τα παιδιά:
   1. Να υιοθετήσουν συμπεριφορές που ενισχύουν το ευ αγωνίζεσθαι, τον αθλητισμό, τον συναγωνισμό και την ομαδικότητα.
   2. Να γνωρίσουν τον αθλητισμό σαν παιχνίδι και να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο.
   3. Να αναπτύξουν δεξιότητες και φυσική κατάσταση.
   4. Να μάθουν να συνεργάζονται με άλλους έχοντας κοινό στόχο.
   5. Να αναπτύξουν την ικανότητα να παίρνουν σωστές αποφάσεις.
   6. Να ελέγχουν την συμπεριφορά τους.
   7. Να συγχαίρουν τον αντίπαλο.
   8. Να κατανοούν και να σέβονται την διαφορετικότητα των ατόμων.
   9. Να επιδεικνύουν υπεύθυνη αθλητική και κοινωνική συμπεριφορά.

OSB: Ποια είναι τα κλειδιά της επιτυχίας για έναν προπονητή αναπτυξιακών ηλικιών;
Α.Π.: Ο προπονητής που ασχολείται σε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο θα πρέπει να διακατέχεται από το αίσθημα ΑΓΑΠΗΣ προς τα παιδιά. Να μην τα βλέπει ως «ενήλικους ποδοσφαιριστές» και να έχει υπομονή και κατανόηση προς αυτά.

OSB: Ποιες είναι οι αρχές σας, ως προπονητής, σε Ακαδημία ποδοσφαίρου και γενικά η φιλοσοφία σας;
Α.Π.: Σαν προπονητής Ακαδημιών το πρώτο στοιχείο είναι το παιδαγωγικό κομμάτι, αφού έχουμε να κάνουμε με παιδιά. Δεύτερο στοιχείο είναι η σωστή προπόνηση ανά ηλικία, με σωστή μεθοδολογία και βέβαια ο προγραμματισμός. Βασική φιλοσοφία μου είναι η έμφαση που δίνω στο παιδαγωγικό κομμάτι. Κάθε προπόνηση και μεθοδολογία που ακολουθώ είναι βασισμένη στην κάθε ηλικιακή ομάδα. H φιλοσοφία μου είναι το ελεύθερο ποδόσφαιρο, να αφήνω τα παιδιά να κινούνται.

OSB: Τι θα θέλατε να προσφέρετε σαν άνθρωπος στο χώρο του ποδοσφαίρου;
Α.Π.: Οτιδήποτε κάνουμε και έχει σχέση με το κοινό είναι πολιτισμός. Θα πρέπει να δείχνουμε καλή διαγωγή και να επιδεικνύουμε τον πολιτισμό μας. Να συμπληρώσουμε την παιδεία του παιδιού σε συνεργασία με την οικογένεια.

OSB: Χρησιμοποιείτε συγκεκριμένη μέθοδο για φτιάξετε την κατάλληλη ψυχολογία ενός μικρού αθλητή;
Α.Π.: Το πρωταρχικό στοιχείο που χρειάζεται το παιδί ειδικά σε αυτές τις ηλικίες είναι η εκμάθηση μέσα από το παιχνίδι. Όσον αφορά την ψυχολογία του παιδιού η φιλοσοφία μας είναι να μάθουμε στα παιδιά από πολύ μικρά να χαίρονται τον αγώνα, να παίζουν σωστά και με τη βοήθεια μας να διαχειρίζονται την ήττα και τη νίκη. Να μάθουν να βγαίνουν νικητές στην ίδια την ζωή τους. Νικητής είσαι, όταν μαθαίνεις να σηκώνεσαι από τις δυσκολίες της ζωής.

OSB: Πως διαχειρίζεστε τους γονείς έτσι ώστε να μπορούν να προστατεύουν το παιδί τους;
Α.Π.: Έχει δημιουργηθεί ένα νέο είδος, ‘’το σύγχρονο παιδικό ποδόσφαιρο’’ και οι γονείς πιστεύουν σε αυτό. Μιλάμε δηλαδή για ένα νέο είδος. Για εμάς οι γονείς είναι σημαντικός παράγοντας στην ψυχολογία των παιδιών. Πρέπει να είναι κοντά στο παιδί, να το στηρίζει αλλά πρέπει όμως ακόμα να το καθοδηγήσει σωστά ώστε να μάθει να εμπιστεύεται το ρόλο του προπονητή, τη φιλοσοφία της ακαδημίας και να αφήσει το παιδί του να λειτουργήσει μέσα στην ομάδα χωρίς παρεμβολές. Οι γονείς ‘ανάλογα με την ηλικία των παιδιών τους’ αλλάζει και η συμπεριφορά τους. Στις μικρές ηλικίες των 5-10 χρονών θέλουν ο προπονητής να είναι παιδαγωγός. Στην ηλικία των 11-14 χρονών τον θέλουν πολύ καλό προπονητή. Στην ηλικία των 14-17 χρονών, θέλουν να είναι ο μάνατζερ με σκοπό να προωθήσει το παιδί τους. Αυτό θα πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά ώστε οι γονείς να είναι βοηθοί και συνεργάτες και σε εμάς και στο παιδί τους. Απλά!!! Οι Γονείς δεν θα πρέπει να γίνουν Προπονητές.

OSB: Ένα παιδί που θεωρείται ότι είναι “ταλέντο”, χρειάζεται επιπλέον εξάσκηση για να μην μείνει απλά ένα… “ταλέντο”;
Α.Π.: Το ταλέντο είναι η προϋπόθεση για ένα παιδί που θα επικεντρωθεί στον υψηλό αθλητισμό, είναι όμως, μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι η πολύ δουλειά που χρειάζεται να γίνει από τους μικρούς αθλητές μέχρι τον επαγγελματικό αθλητισμό. Σίγουρα μετά τα 14-15 μπορούμε να εκφέρουμε πιο ασφαλή γνώμη για ένα ταλέντο. Θα χρειαστεί μια έξτρα προπόνηση σε κάποιες αδυναμίες που θα έχει.

OSB: Ενώ στην χώρα μας υπάρχουν αρκετά ταλέντα, με έναν περίεργο τρόπο δεν αξιοποιούνται σωστά και φεύγουν για το εξωτερικό. Ποια η άποψή σας γι’ αυτό;
Α.Π.: Το θέμα της αξιοποίησης ταλέντων, είναι πρώτα θέμα των μεγάλων ομάδων, αφού θα πρέπει να οργανώσουν ένα συγκεκριμένο σκάουτινγκ, που να μπορούν να ανιχνεύουν και εντοπίζουν το ταλέντο ώστε να το αξιοποιήσουν σωστά και κατά δεύτερον, σημαντικό ρόλο θα έπρεπε να παίζει η ομοσπονδία, με ενιαίο πλάνο για ολόκληρη τη χώρα ανάλογα την ηλικία των ποδοσφαιριστών, για να πραγματοποιούνται αγώνες με σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων. Οι μεγάλες ομάδες δεν επενδύουν σε δικά μας ταλέντα γιατί χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει πάρα πολύ στο κομμάτι αυτό και τα πρώτα αποτελέσματα ήδη έχουν φανεί. Αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που ανήκουμε στην μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού, τα οφέλη μας είναι πολλαπλά.

OSB: Τι σημαίνει γενικά αθλητισμός για εσάς;
Α.Π.: Αθλητισμός σημαίνει η δια βίου άσκηση και τρόπος ζωής. Πρέπει ο κάθε άνθρωπος να ασχολείται με κάποια Αθλητική δραστηριότητα που αγαπάει, να την εντάξει στην καθημερινότητά του και να γίνει για αυτόν τρόπος ζωής.

OSB: Θα θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο;
Α.Π.: Στα νέα παιδιά, θα ήθελα να πω, ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα πιο όμορφα ομαδικά αθλήματα, που προσφέρει διασκέδαση μέσα από το παιχνίδι, άθληση γιατί είναι ένα δυναμικό άθλημα και την ευκαιρία για κάποια παιδιά να διακριθούν και να κάνουν καριέρα μέσα από το ποδόσφαιρο.

OSB: Σας έχει βοηθήσει η συνεργασία σας με τον Ολυμπιακό;
Α.Π.: Όπως στην ζωή μας κάθε φορά θα πρέπει να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι, έτσι και η συνεργασία με τον Ολυμπιακό μας δίνει την δυνατότητα της διεύρυνσης στις γνώσεις μας με συνεχείς ενημερώσεις, προσφέροντάς μας, τεχνογνωσία, εμπειρία, καθοδήγηση και την δημιουργία των σύγχρονων ποδοσφαιριστών. Μέσα από την συνεργασία με τον Ολυμπιακό, πλέον πιστεύουμε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Τα οφέλη είναι πολλαπλά και σε όλα τα επίπεδα. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά μας.

"ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ"


Συνέντευξη με Ελευθεριάδη Κώστα

Ακαδημία Ολυμπιακού Μενιδίου / Νοέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


OSB: Τι είναι το ταλέντο;
E.K.: Το ταλέντο είναι ένα από τα πιο συζητημένα φαινόμενα της σύγχρονης επιστήμης. Είναι αρκετοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι το αληθινό ταλέντο είναι: 20-30% ταλέντο και το υπόλοιπο ποσοστό είναι η σκληρή δουλειά.
Κάποια ταλέντα προχωρούν και φτάνουν έως το τέλος και κάποια τα παρατούν σε νεαρή ηλικία. Αυτό οφείλεται κυρίως γιατί, το ταλέντο υστερεί σε κάποιους τομείς, όπως η κακή ψυχολογία, η τεμπελιά, ο κακός του χαρακτήρας και οι τραυματισμοί.
Ένας παίκτης ταλέντο θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από την επιθυμία να προπονείται και από την ικανότητα να μαθαίνει και να βελτιώνεται συνεχώς.
Να μπορεί να αναπτύσσει τις δεξιότητες και ικανότητες του, να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να διαθέτει δημιουργικό μυαλό. Άρα καταλήγοντας, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι, στον Αθλητισμό, την διαφορά την κάνει τελικώς η προσωπικότητα και η σκληρή δουλειά του παίκτη παρά το ταλέντο του.

OSB: Οι ρόλοι του προπονητή και του οικογενειακού περιβάλλοντος;
E.K.: Ο ρόλος του προπονητή μαζί με το οικογενειακό περιβάλλον, αποτελούν τον σημαντικότερο λόγο για την αξιοποίηση ενός ταλέντου. Ο προπονητής, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στον επηρεασμό του αθλητή τόσο, ως προς την απόδοσή του όσο και ως προς την συναισθηματική του κατάσταση και υγεία. Διαφαίνεται λοιπόν, ότι ο προπονητής αθλητών αναπτυξιακών ηλικιών, καθορίζει σε ένα μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη αθλητικών δεξιοτήτων (να ντριπλάρει, να πασάρει, να αποφασίζει κλπ) καθώς και την ανάπτυξη ψυχολογικών ικανοτήτων (αυτοεκτίμηση, αυτοεικόνα, αίσθηση ικανότητας κλπ). Εκτός από το ρόλο του προπονητή στην αξιοποίηση των ταλέντων εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και το οικογενειακό περιβάλλον. Το παιδί ξεκινάει από το σπίτι του και συνεχίζει με την βοήθεια του προπονητή.


OSB: Η προπονητική διαδικασία ως παράγοντας αξιοποίησης;
E.K.: Η προπονητική διαδικασία είναι παράγοντας σωστής αξιοποίησης των ταλέντων, για τον λόγο ότι, η ποιοτική προπόνηση μπορεί να βοηθήσει την καλύτερη εξέλιξη όχι μόνο του ταλέντου. Κάποιος που έχει χαρακτηριστεί ως ταλέντο η όχι, χρειάζεται συστηματική προπόνηση και μέσω της προπονητικής διαδικασίας μπορεί να επιτύχει τους στόχους του. Είναι πάντως γεγονός, ότι, χωρίς την κατάλληλη προπονητική υποστήριξη κανένας αθλητής δεν μπορεί να βελτιωθεί όσο και αν έχει χαρακτηρισθεί ως ταλέντο. Η επιλογή του ταλέντου θα πρέπει να γίνεται βάσει της συμπεριφοράς του στο παιχνίδι.

OSB: Ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας της Σχολής ΟΣΦΠ Μενίδι;
E.K.: Λειτουργούμε σε τρεις άξονες:
  Στον πρώτο άξονα, βλέπουμε το ποδόσφαιρο σαν ένα άθλημα όπου τα παιδιά μπορούν να γυμναστούν και να αθληθούν.
  Στον δεύτερο άξονα, προοδευτικά έχουμε το αγωνιστικό κομμάτι με δύο κατηγορίες: προ-αγωνιστικά και αγωνιστικά, με στόχο να προάγουμε το ταλέντο.
  Τέλος στον τρίτο άξονα προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τις διάφορες μορφές της τεχνολογία/καινοτομία (Εργομέτρηση, καινοτόμα Γκολπόστ-Bazooka,-προπονητικές συσκευές, web εφαρμογές) για την καλύτερη οργάνωση και απόδοση της Σχολής μας.
Έτσι πετυχαίνουμε την βέλτιστη αξιολόγηση των αθλητών μας. Όλα αυτά προυποθέτουν την υποστήριξη και ομαλή συνεργασία των γονέων με τα παιδιά και τους προπονητές.

OSB: Επιμόρφωση συνεχώς;
E.K.: Οι προπονητές της Σχολής, παρακολουθούν συνεχώς συνέδρια και σεμινάρια ώστε να ενημερώνονται και να επιμορφώνονται.
Η Διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Πρόεδρος κ. Βαγγέλης Μαρινάκης έχουν επενδύσει τεράστια ποσά στην Ακαδημία τα τελευταία επτά χρόνια, τόσο στο κομμάτι των εγκαταστάσεων όσο και σ’ εκείνο των ποδοσφαιριστών, των προπονητών και του επιτελείου που τους πλαισιώνει.
Κάθε χρόνο (έχει γίνει πλέον θεσμός), πραγματοποιείται το Σεμινάριο Επιμόρφωσης των Σχολών του Ολυμπιακού, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι (επικεφαλής, προπονητές, φυσιοθεραπευτές, γραμματεία) απ’ όλες τις Σχολές του Ολυμπιακού στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Διοίκηση, τον κ. Μαρινάκη και στον κ. Παύλου για την μεγάλη υποστήριξη προς τις Σχολές του Ολυμπιακού.


Συνέντευξη με Αδάμο Γιώργο

Ακαδημία Ολυμπιακού Μενιδίου / Νοέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


OSB: Ποδόσφαιρο… παιδιά…;
Α.Γ.: Το ποδόσφαιρο είναι το ποιο όμορφο άθλημα στον κόσμο για αυτό το λένε και βασιλιά των αθλητών. Είναι όμως και το ποιο δύσκολο ομαδικό άθλημα, γιατί έχει να κάνει με έντεκα παίκτες.
Έντεκα διαφορετικούς χαρακτήρες, έντεκα διαφορετικά μυαλά.. πόσο μάλιστα όταν έχει να κάνει με παιδιά.

OSB: Η Δομή της Προπόνησης;
Α.Γ.: Πρέπει να βρούμε λύση στα προβλήματα που μας βάζει το παιχνίδι. Στόχος είναι να προκαλέσουμε την λειτουργία του εγκεφάλου των αθλητών, ώστε να βοηθήσουμε τους παίκτες να ανταποκρίνονται αυτόνομα, μοναδικά και δημιουργικά στις διάφορες προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο παιχνίδι.
Για αυτό τον λόγο, η κύρια ανησυχία μας επικεντρώνεται στην κατανόηση της δομής της προπόνησης.
Η σωστή δομή της προπόνησης, σε αντίθεση με την τυχαία προπόνηση, μπορεί να προσφέρει τόσα πολλά οφέλη, που μπορεί να μας απογειώσει.

OSB: Το μυαλό είναι το σπουδαιότερο πράγμα στο ποδόσφαιρο ;
Α.Γ.: Ο εγκέφαλος είναι το κέντρο ελέγχου του σώματος, όλων των ακούσιων και εκούσιων δραστηριοτήτων.
Η δημιουργικότητά τους εξαρτάται από την μεθοδολογία που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί και τα ερεθίσματα που πρέπει να δώσουμε στους αθλητές και από ότι έχει πει και ο Andrea Pirlo "το ποδόσφαιρο παίζεται με το μυαλό, το πόδια είναι απλά εργαλεία".
Ο 21ος αιώνας, χαρακτηρίζεται, ως ο αιώνας του εγκεφάλου και εμείς έχουμε πλήρη επίγνωση αυτού.
Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια σε αυτή την πραγματικότητα και ως προπονητές οφείλουμε να ενδιαφερόμαστε και να είμαστε ενήμεροι για τις καλύτερες μεθόδους που ενεργοποιούν το μυαλό του αθλητή και να στοχεύουμε στην βελτίωση του.


OSB: Σχολή Ολυμπιακού Μενίδι – Ακαδημίες Καραταϊδη;
Α.Γ.: - Στην Ακαδημία μας, υπάρχει πολύ ταλέντο και πολύ καλό έδαφος για να κάνουμε το επόμενο βήμα ," να εκπαιδεύσουμε έξυπνους και δημιουργικούς παίκτες", με μεθοδολογία φυσικά.
Δεν δίνουμε τις λύσεις, αλλά αντιθέτως , βοηθούμε τους αθλητές να βρουν μόνοι τους τις σωστές απαντήσεις χρησιμοποιώντας τα καλύτερα εργαλεία: τις ερωτήσεις.

OSB: Η καινοτομία στην Ακαδημία;
Α.Γ.: - Έχουν μπει και νέα θέματα στην ακαδημία μας, ένα από αυτά είναι η ανάλυση του αγώνα που θα γίνετε και με βίντεο.
Μια φορά το μήνα, οι αθλητές μας θα γράφουν τεστ με ότι έχουν δουλέψει στην προπόνηση. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε σκεπτόμενους αθλητές, έξυπνους και δημιουργικούς.
Σε κάθε τμήμα θα γίνετε παρουσίαση σε Power point οι βασικές αρχές του παιχνιδιού . Σε πολλά μεγάλα Club στην Ευρώπη δουλεύουν με αυτό τον τρόπο.
Και στην Ακαδημία μας, υπάρχουν τα φόντα να γίνει το επόμενο βήμα και να δουλέψουμε σε ευρωπαϊκά πρότυπα.

Γιόχαν Κρόιφ "Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα".


Προπονητικό team Ακαδημίας

Ακαδημία Ολυμπιακού Μενιδίου / Νοέμβριος 2017 / O.S.B Publishing

Το προπονητικό τιμ της Ακαδημίας μας πλαισιώνεται από τους νεαρούς αλλά έμπειρους προπονητές, Μήτρου Λουκά και Μιλτιάδη Κουφουδάκη.

O Λουκάς Μήτρου γεννήθηκε το 1993 στο Μαρούσι και κατοικεί στις Αχαρνές. Από μικρός αγαπούσε το ποδόσφαιρο και ήταν η πρώτη εγγραφή των Ακαδημιών, όταν αυτές άνοιξαν τις πύλες.
Πέρασε από όλες τις βαθμίδες για να καταλήξει αρχηγός στην ανδρική ομάδα "ΑΠΣ Λέων".
Τελείωσε το Αθλητικό Γυμνάσιο και το Επαγγελματικό Λύκειο περνώντας στη Σχολή Μηχανολόγων ΤΕΙ Κοζάνης. Το όνειρο του όμως ήταν η Προπονητική Ποδοσφαίρου. Φοίτησε για δύο χρόνια σε Ιδιωτική Σχολή, όπου και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2014.
Τελείωσε το Αθλητικό Γυμνάσιο και το Επαγγελματικό Λύκειο περνώντας στη Σχολή Μηχανολόγων ΤΕΙ Κοζάνης. Το όνειρο του όμως ήταν η Προπονητική Ποδοσφαίρου. Φοίτησε για δύο χρόνια σε Ιδιωτική Σχολή, όπου και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2014.
Κατά τη διάρκεια της πτυχιακής του, μέντορας του, ήταν ο Κος Κυριάκος Καραταϊδης, ο οποίος από την έναρξη της καινούργιας περιόδου, του εμπιστεύθηκε μια θέση στην προπονητική ομάδα των Ακαδημιών, κάτι που για το Λουκά θεωρείται μεγάλη τιμή.
Λουκάς και Λέων...
Από την ηλικία των 14 (2007) έχω συνεχή παρουσία στην ομάδα ''ΑΠΣ ΛΕΩΝ'', μετά την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου ο κ. Κυριάκος Καραταϊδης.
Στην ηλικία των 17, είχα την τιμή να γίνω αρχηγός της ομάδας από την θέση του αμυντικού χαφ.
Λουκάς Μήτρου "Είμαι 10 χρόνια στον λέων και έχω γύρω στις 270 συμμετοχες".

O Μιλτιάδης Κουφουδάκης παρακολούθησε και ολοκλήρωσε την σχολή UEFA C και Φεστιβάλ αθλητικών ακαδημιών ΟΠΑΠ.
  Ως Ποδοσφαιριστής:
   2008-2010 ΑΠΟ Κερατσίνι (Δ' εθνική)
   2010-2011 Άρης Αμφιάλης (Πρωταθλητής Α' ΕΠΣΠ)
   2011-2012 ΑΠΟ Κερατσίνι (Δ' εθνική)
   2012-2015 ΑΕ Χαραυγή (Α' ΕΠΣΠ)
   2015-2016 Φαληρικός-ΑΕ Μάνης (Α' ΕΠΣΠ)
   2016-2017 ΑΕ Χαραυγή (Α' ΕΠΣΠ)
   2017-2018 Φαληρικός (Α' ΕΠΣΠ)
  Ως Προπονητής:
   2015-2016 ΑΕ Χαραυγή (junior)
   2016-2017 Καλλιθέα Κ-9
   2017-2018 Σχολή Ολυμπιακού Μενίδι

Οι εγκαταστάσεις μας

Ακαδημία Ολυμπιακού Μενιδίου / Νοέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


Το 1999 ο Κυριάκος Καραταίδης δημιούργησε τη δική του ποδοσφαιρική ακαδημία με όραμα "να έρθουν όλα τα παιδιά της περιοχής στο χώρο άθλησης".
Σ' ένα καταπράσινο περιβάλλον, οι αθλητικές εγκαταστάσεις Καραταΐδη διαθέτουν ό,τι χρειάζεστε:
  • Μοντέρνα γήπεδα 5x5 και 8x8.
  • Χλοοτάπητα προδιαγραφών fifa, µε αίσθηση πραγµατικού χόρτου.
  • Δυνατούς κι εντελώς καινούργιους προβολείς για ξεκούραστο παιχνίδι.
  • Σύγχρονα και καθαρά αποδυτήρια.
  • Άνετο πάρκινγκ.
  • Μπουτίκ αθλητικών ειδών.
  • Sports cafe για όλες τις ώρες (nova).
  • Σχολικές εκδροµές.
  • Εκδηλώσεις.
  • Παιδικά πάρτι.
  • Κατά τη διάρκεια αγώνων & φιλικών παιχνιδιών εντός έδρας, υπάρχει πάντα ιατρική υποστήριξη με ιατρό.
  • Συμμετοχή στα πρωταθλήματα.
  • Περιοδικές ενημερώσεις γονέων και κηδεμόνων.
  Σεμινάρια για παιδιά και για γονείς.

Πλατφόρμα @cademy

Διαφήμιση / Νοέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


Κ........


Σχολές Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Μενιδίου
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ>
Διεύθυνση: Αθηνάς Υγείας & Μ. Βασιλείου (όπισθεν γυμναστηρίου Χολίδη), Μενίδι, Αττική, Ελλάδα

Τηλέφωνο: +30 210-2445-150

Email: info@akadimies-karataidi.gr


2017 O.S.B - All rights reserved.

Brain Based 17/11/2017 στην Ακαδημία μας

Δεν δίνουμε τις λύσεις, αλλά αντιθέτως , βοηθούμε τους αθλητές να βρουν μόνοι τους...

Ενημέρωση γονέων Σχολής Ολυμπιακού Μενιδίου

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η ενημέρωση για τους γονείς στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας...

Διαφημιστικό πάρκο

.

Έλεγχος Υγείας - Ανθρωπομετρική Αξιολόγηση

Πραγματοποιήθηκαν οι εργομετρικές μετρήσεις στην Σχολή μας, 1 Νοεμβρίου 2017.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Brain Based 17/11/2017 στην Ακαδημία μας

Ενδιαφέροντα Άρθρα / Νοέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


Εμείς Διαφέρουμε από τους άλλους!
Δεν δίνουμε τις λύσεις, αλλά αντιθέτως , βοηθούμε τους αθλητές να βρουν μόνοι τους τις σωστές απαντήσεις χρησιμοποιώντας τα καλύτερα εργαλεία: τις ερωτήσεις.

Ενημέρωση γονέων Σχολής Ολυμπιακού Μενιδίου

Ενδιαφέροντα Άρθρα / Νοέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


Μεγάλη ανταπόκριση είχε η ενημέρωση για τους γονείς που διοργάνωσε 01/10/2017 η Σχολή Ολυμπιακού Μενίδι στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας.
Ο κ. Κώστας Ελευθεριάδης ανέλυσε την φιλοσοφία, τους στόχους και το όραμα της Ακαδημίας και απάντησε σε ερωτήσεις των γονέων.
Παρόντες ήταν από το προπονητικό team οι:
      • Αντωνίου Πέτρος
      • Αδάμος Γιώργος
      • Κουφουδάκης Μιλτιάδης και ο
      • Μήτρου Λουκής

Δίνουμε έμφαση στην σωστή διαδικασία!
Μέσα από τις διαδικασίες της ακαδημίας μας, προσφέρουμε και ενισχύουμε την δυνατότητα των παιδιών να αναπτύξουνε σωστά την προσωπικότητα τους, την αυτοπεποίθηση τους και αποκτώντας κριτική σκέψη , να παίξουνε ποδόσφαιρο και να διασκεδάσουν σε ένα ασφαλή και υγιή περιβάλλον.

Τα παρακάτω σημεία είναι πολύ σημαντικά:
    • Να υπάρχει εμπιστοσύνη , καλή διάθεση , σεβασμός και ειλικρινή συνεργασία με τους προπονητές της ακαδημίας.
    • Να υπάρχει χρονική συνέπεια του παιδιού στην άφιξη της προπόνησης ή του αγώνα.
    • Εγκαιρη προσκόμιση των πιστοποιητικών υγείας.
    • Να είστε θετικοί προς όλους τους παίκτες , να τους υποστηρίζετε και να αποφεύγετε την κριτική ακόμα και στους αντιπάλους (Δεν βοηθάει σε αυτές τις ηλικίες).
    • Να παρακολουθείτε συστηματικά τους αγώνες των παιδιών.
    • Nα σέβεστε τους διαιτητές.
    • Να αποφεύγετε να κοουτσάρετε τα παιδιά κατά την διάρκεια της προπόνησης η του αγώνα (Άλλος ο ρόλος του γονέα και άλλος του προπονητή).
    • Η βοήθεια σας είναι σημαντική και κάθε σχόλιο ή παρατήρηση είναι ευπρόσδεκτα.

"Σας θέλουμε χορηγούς με ενεργό ρόλο στις διαδικασίες της ακαδημίας μας"
Οι γονείς / κηδεμόνες όλων των παικτών είναι οι πρεσβευτές της Ακαδημίας μας και ως εκ τούτου, αναμένεται να δώσουν το καλό παράδειγμα και να καλλιεργούν ένα φίλαθλο πνεύμα που αρμόζει στον ρόλο τους.

Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί στην ανάδειξη της ακαδημίας μας ως “ΠΡΟΤΥΠΟ”, με γνώμονα το τρίπτυχο “Διδασκαλία, Εκπαίδευση, Πράξη”.

Ενημερωτικές συγκεντρώσεις γονέων
Η συνεργασία με τους γονείς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη του έργου της Ακαδημίας μας. Η ενημέρωση των γονέων αποτελεί πρωταρχική μέριμνα.


Διαφημιστικό Πάρκο

Διαφημίσεις / Νοέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


Έλεγχος Υγείας - Ανθρωπομετρική Αξιολόγηση

Ενδιαφέροντα Άρθρα / Νοέμβριος 2017 / O.S.B Publishing
Πραγματοποιήθηκαν οι εργομετρικές μετρήσεις στην Σχολή μας, 1 Νοεμβρίου 2017. Τις μετρήσεις έκαναν στελέχη της εταιρείας

Τι είναι ο εργομετρικός έλεγχος;
Με τον γενικό όρο " Εργομετρικός έλεγχος " εννοούμε την διαδικασία αξιολόγησης των παραμέτρων φυσικής κατάστασης.
Με τον όρο "φυσική κατάσταση" εννοούμε την ικανότητα του ανθρώπινου σώματος να εκτελέσει συγκεκριμένο μυϊκό έργο.
Η έννοια της φυσικής κατάστασης είναι πολυπαραγοντική και συνίσταται από 11 παραμέτρους (καρδιο-αναπνευστική αντοχή, δύναμη, τοπική μυϊκή αντοχή, ευλυγισία, σωματική σύσταση, ταχύτητα, ευκινησία, ισορροπία, συναρμογή, μυϊκή ισχύς, χρόνος αντίδρασης) πολύ περισσότερες από όσες θα πίστευε κανείς στο άκουσμα του όρου φυσική κατάσταση.
Αξιολόγηση Φυσικής Κατάστασης:Μεγίστης καρδιακής συχνότητας & προπονητικών εντάσεων, Μέγιστης αερόβιας ικανότητας VO2max, ταχύτητα στο 100% vo2max (km/h), ταχύτητα στο αναερόβιο κατώφλι (km/h) Εύρεση αναερόβιου κατωφλίου & προπονητικών εντάσεων, συγκέντρωση γαλακτικού στο αίμα ) - όλες οι μετρήσεις πραγματοποιούνται σε διάδρομο h/p cosmos.

"Σημασία στον Αθλητισμό και στις προοπτικές του έχει το Ταξίδι και όχι ο Προορισμός!"

ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Λέμε ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"

10 Comments
Ο Ολυμπιακός είναι ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις και λέμε ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!
Μήνυμα κατά του ρατσισμού από τον Ολυμπιακό στα social media.

Ο Ολυμπιακός είναι "Football People"

Ο Ολυμπιακός συμμετείχε ενεργά στις Εβδομάδες Δράσης της FARE κατά του ρατσισμού, μέσα από την καμπάνια "Football People"

7ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Σχολών Ολυμπιακού! 1η μέρα

Το Σαββατο 7 Οκτωβρίου διεξήχθει η πρώτη μέρα του "7ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Σχολών Ολυμπιακού" το οποίο αφορά τους προπονητές και τους επικεφαλής των 45 Σχολών μας στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

7ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Σχολών Ολυμπιακού! 2η μέρα

Τη Κυριακή 8 Οκτωβρίου διεξήχθει η δεύτερη μέρα του "7ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Σχολών Ολυμπιακού" το οποίο αφορά τους προπονητές και τους επικεφαλής των 45 Σχολών μας στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Το Δίκτυο Σχολών Ποδοσφαίρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ι σχολές ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού λειτουργούν σαν το πρώτο βήμα ένταξης στο μαζικό και αναπτυξιακό αθλητισμό, όπου παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών έρχονται σε πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό.

7o Πρωτάθλημα Σχολών Ολυμπιακού Αττικής"

Το Πρωτάθλημα που έγινε θεσμός στις Σχολές άρχισε και πάλι το Σάββατο 14 Οκτωβρίου.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Λέμε ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"

Ολυμπιακός / Νοέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


Tο δικό της "ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ" είπε η ΠΑΕ Ολυμπιακός μέσω του επίσημου προφίλ της στο Facebook, για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων.
"Μαζί, λέμε ΟΧΙ στον ρατσισμό! Together we say NO to racism!"
"Κόκκινη κάρτα στον ρατσισμό! / Show racism the RED CARD!"
"Λέμε ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!!!"Ο Ολυμπιακός είναι "Football People"

Ολυμπιακός - Τα νέα / Νοέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


Ο Ολυμπιακός συμμετείχε ενεργά στις Εβδομάδες Δράσης της FARE κατά του ρατσισμού, μέσα από την καμπάνια "Football People". Δείτε το σχετικό βίντεο που ανέβασε η ΠΑΕ στον επίσημο λογαριασμό της στο YouTube.
7ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Σχολών Ολυμπιακού!
"1η μέρα""

Ολυμπιακός - Οι ακαδημίες / Νοέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα στο 7ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Σχολών που διοργανώνει ο Ολυμπιακός και ξεκίνησε το Σάββατο (7/10) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τάκης Λεμονής: "Η Ακαδημία είναι το μέλλον του Ολυμπιακού"

"Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ μαζί σας. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια τα τελευταία χρόνια στο θέμα των Ακαδημιών και των Σχολών. Όλοι μας πολλά χρόνια μιλάμε για τις Ακαδημίες αλλά όλα αυτά ήταν σε θεωρητικό επίπεδο. Σ’ αυτή τη δουλειά να ξέρετε όλοι ότι θέλει υπομονή και να περιμένεις κάποια χρόνια.
Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό ήρθε η περσινή χρονιά που έδειξε έμπρακτα πως μια ομάδα που κατακτά τίτλους μπορεί να στηριχτεί και σε νέα παιδιά από την Ακαδημία. Είδαμε στην πράξη ένα παιδί που μεγάλωσε από 9 χρονών στον Ολυμπιακό και έκανε μια τόσο σπουδαία μεταγραφή.
Έχουμε και άλλα 3 παιδιά που έπαιξαν στην πρώτη ομάδα. Όλοι μας πρέπει ν’ ανεβάσουμε τον πήχη. Μπορούμε και να φτιάξουμε παίκτες και να κάνουμε πρωταθλητισμό. Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου σ’ όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν σκληρά και πέτυχαν. Μπορούμε να βελτιωθούμε αλλά όχι να κάνουμε πίσω. Η Ακαδημία είναι το μέλλον του Ολυμπιακού".

Κυριάκος Καραταΐδης (Διευθυντής Ακαδημίας):

"Είμαστε υπερήφανοι για το Δίκτυο Σχολών μας σ’ όλο τον κόσμο. Πάνω από 8000 παιδιά φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού και προπονούνται από εμάς. Οι Σχολές είναι ένα σπουδαίο κομμάτι της οικογένειας μας και δίνουν σπουδαίους παίκτες στην Ακαδημία αλλά και στην πρώτη ομάδα. Στην Ακαδημία ένα ποσοστό 10% των παιδιών είναι από τις Σχολές και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και για τους δυο.
Ξέρουμε, ζούμε καθημερινά τον αγώνα των Σχολών τις οποίες «τρέχουν» ο κ. Νάνος με τους συνεργάτες του. Έχουν πετύχει πάρα πολλά αλλά στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει ταβάνι. Όλα αυτά βέβαια δεν θα γίνονταν αν δεν είχαμε την υποστήριξη της διοίκησης. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γιώργο Παύλου ο οποίος μας δίνει όλα τα εφόδια για να δουλέψουμε και να πετύχουμε και έτσι κάνουμε τα δικά του όνειρα και τα όνειρα της διοίκησης της ΠΑΕ πραγματικότητα.
Είναι ένας άνθρωπος που δεν θέλει να προβάλλεται αλλά θέλει να μιλάει το έργο του, το οποίο είναι και η καλύτερη διαφήμιση. Ευχαριστώ όλες τις Σχολές μας που είναι εδώ και κάθε χρόνο μεγαλώνουν την οικογένεια μας, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στην Αμερική στην Αυστραλία".
Διαβάστε περισσότερα...

Δυναμικό παρών της σχολής μας
Σχολή Ολυμπιακού Μενίδι
στο 7ο Προπονητικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο Προπονητών Σχολών Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού

7ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Σχολών Ολυμπιακού!
"2η μέρα".

Ολυμπιακός - Οι ακαδημίες / Νοέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


MΜε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το "7ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Σχολών Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού» το οποίο «φιλοξενήθηκε» το διήμερο 7-8 Οκτωβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης" στο Προπονητικό Κέντρο στο Ρέντη.
Κατά την δεύτερη ημέρα στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη ο κ. Ρουντ Ντόκτερ μαζί με τον κ. Μαυρογενίδη και τον κ. Βενιαμίν και τους άλλους προπονητές της Ακαδημίας έδειξαν με την βοήθεια και των ομάδων μας πολλά και ενδιαφέροντα πρακτικά θέματα.
Εν συνεχεία όλοι οι σύνεδροι πήραν διπλώματα συμμετοχής και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2018.
Στο Σεμινάριο συμμετείχαν προπονητές απ’ όλες τις Σχολές μας και εκτός από Έλληνες υπήρχαν τεχνικοί με καταγωγή από την Σερβία αλλά και από το Μεξικό.


Η Διεύθυνση Σχολών του Ολυμπιακού ευχαριστεί
όλους όσοι εργάστηκαν για την οργάνωση και για την επιτυχία του Σεμιναρίου.
Ευχαριστεί επίσης τους χορηγούς του, την «Adidas», την «Interprint», την «Εντύποσις» και την «Renault».

...πήραν διπλώματα συμμετοχής και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2018.Το Δίκτυο Σχολών Ποδοσφαίρου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ολυμπιακός - Οι σχολές / Νοέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


ΟΟι σχολές ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού λειτουργούν σαν το πρώτο βήμα ένταξης στο μαζικό και αναπτυξιακό αθλητισμό, όπου παιδιά ηλικίας 5 έως 15 ετών έρχονται σε πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό.
Βασική μας επιδίωξη είναι να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίξουμε όλους τους μικρούς μας φίλους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να έρθουν κοντά στην οικογένεια του Ολυμπιακού και να γαλουχηθούν με τις κατάλληλες αθλητικές, παιδαγωγικές και Ολυμπιακές αξίες.
Οι δραστηριότητες του δικτύου σχολών έχουν προπονητικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, κοινωνικό και πολιτιστικό πρόσωπο όπως επίσης και έντονη φιλανθρωπική σημασία.


7o Πρωτάθλημα Σχολών Ολυμπιακού Αττικής"

Ολυμπιακός - Πρωταθλήματα / Νοέμβριος 2017 / O.S.B Publishing


Τ ο "7ο Πρωτάθλημα Σχολών Ολυμπιακού Αττικής" επιστρέφει και κάθε Σάββατο όλες οι Σχολές μας θα δίνουν αγώνες για να βελτιώσουν τους ποδοσφαιριστές τους, για να έρθουν ακόμη πιο κοντά αλλά και για να διεκδικήσουν μια θέση στην Τελική Φάση που θα διεξαχθεί στο Προπονητικό Κέντρο στο Ρέντη.
Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν και στις 4 ηλικιακές κατηγορίες (2005-06, 2007-08, 2009-10, 2011-12) οι Σχολές μας από τον Άλιμο, το Αιγάλεω, την Ηλιούπολη, τα Μέγαρα, το Μενίδι, το Πέραμα, την Πετρούπολη, το Ρέντη, τη Σαλαμίνα και τον Ταύρο.
Στο "Πρωτάθλημα Σχολών" ξεχωρίζουν πολλοί παίκτες οι οποίοι έρχονται για δοκιμαστικό στην Ακαδημία ενώ και φέτος στο πρόγραμμα υπάρχουν αγωνιστικές που θα διεξαχθούν σε μια εγκατάσταση με την παρουσία ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.
Το Κύπελλο Σχολών είναι γεγονός...
Μετά από το επιτυχημένο "Πρωτάθλημα Σχολών" από φέτος η Διεύθυνση Σχολών Ολυμπιακού αποφάσισε να βάλει στο καλεντάρι και μια νέα διοργάνωση, το "Κύπελλο Σχολών". Το "1ο Κύπελλο Σχολών Ολυμπιακού" θα διεξαχθεί την αγωνιστική περίοδο 2017-18 και κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στη Βούλα.
Το Κύπελλο θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις και στις ηλικίες Κ-8 (2009-10) και Κ-10 (2007-08). Στην α' φάση όλοι αγωνίζονται μ' όλους και στη β' οι ομάδες χωρίζονται σ' ομίλους. Στη διοργάνωση συμμετέχουν οι Σχολές: Αλίμου, Γλυφάδας, Πεντέλης, Λαγονησίου, Βούλας, Καραϊσκάκη, Βοτσαλάκια, Γλυκών Νερών, Ένωσης Ρέντη, Αιγάλεω, Πετρούπολης, Σαλαμίνας, Ταύρου, Ελευσίνας, Βάρης.
Η Τελική Φάση του "1ου Κυπέλλου Σχολών" θα "φιλοξενηθεί" στο Ρέντη την περίοδο του Πάσχα.free..... 7

Ολυμπιακός - Εκδηλώσεις / Νοέμβριος 2017 / UI, UX, Graphics


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 2-3 Σεπτεμβρίου στο Προπονητικό Κέντρο του Ρέντη, Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Ruud Dokter στους προπονητές της Ακαδημίας του Ολυμπιακού.
Ο καλεσμένος του Ολυμπιακού είναι Ολλανδός καθηγητής ποδοσφαίρου, (γεν. 1955) και τα τελευταία 4 χρόνια είναι High Performance Director FA of Ireland. Για μια δεκαετία συνεργάζεται με την ΕΠΟ, όσο αφορά τα Σεμινάρια για την παροχή διπλωμάτων της UEFA (Σχολεία) στους Έλληνες, προπονητές ενώ έχει εργαστεί για χρόνια σε σημαντικές ποδοσφαιρικές θέσεις στην ομοσπονδία, της Ολλανδίας και στο Κατάρ.
Η Διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Πρόεδρος κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, έχουν επενδύσει τεράστια ποσά στην Ακαδημία τα τελευταία επτά χρόνια, τόσο στο κομμάτι των εγκαταστάσεων όσο και σ’ εκείνο των ποδοσφαιριστών, των προπονητών και του επιτελείου που τους πλαισιώνει.
Οι προπονητές της Ακαδημίας του Ολυμπιακού έχουν όλα τα διπλώματα της UEFA, ενώ επιμορφώνονται συνεχώς με την συμμετοχή τους σε κορυφαία Σεμινάρια που διεξάγονται ανά την Ευρώπη.


"Ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Κυριάκος Καραταΐδης μιλώντας για το Σεμινάριο υπογράμμισε: "Ήταν ένα διήμερο ταξίδι γνώσεων και εμπειρίας με τον δάσκαλο τον Ρουντ. Γι΄αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω την Διοίκηση, τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Παύλου που πάντα προσφέρουν πολύ υψηλές παροχές σ’ όλους τους προπονητές και στους ποδοσφαιριστές. Αυτό ακριβώς κάνει την διαφορά μας απ’ όλα τα άλλα κλαμπ στην Ελλάδα. Νομίζω πρέπει να εστιάσουμε στις τελευταίες ημέρες όπου ο Παναγιώτης Ρέτσος, ένα παιδί της Ακαδημίας μας, πήρε μεταγραφή σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Γερμανίας. Οι καλύτεροι προπονητές θα πρέπει να έχουν τους καλύτερους δασκάλους για να αξιολογούν και να ετοιμάζουν τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Όλοι όσοι συμμετείχαν στο Σεμινάριο έφυγαν μ’ ευχάριστους προβληματισμούς. Πολύ γρήγορα θα δούμε αποτελέσματα. Πρέπει να δούμε νέα ταλέντα να φτάσουν ψηλά. Η προσπάθεια όλων στην Ακαδημία επιβραβεύτηκε με την μεταγραφή του Παναγιώτη αλλά οι απαιτήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες"."Μήνυμα κατά του ρατσισμού από τον Ολυμπιακό στα social media.

Ολυμπιακός - Βραβεύσεις / Νοέμβριος 2017 / UI, UX, Graphics


Την απόφασή του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια γνωστοποίησε σήμερα ο τεράστιος Στίβεν Τζέραρντ. Ο σπουδαίος Άγγλος μέσος, ο οποίος στο παρελθόν, έχει μιλήσει με πολύ καλά λόγια για τον Ολυμπιακό, έβαλε τίτλους τέλους στην ποδοσφαιρική του καριέρα.
Υπήρξε τεράστιος ποδοσφαιριστής και σπουδαία προσωπικότητα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, κάτι που δεν χωράει καμία αμφιβολία. Αποχωρεί "γεμάτος" από την ενεργό δράση, έχοντας κατακτήσει με τη Λίβερπουλ 1 Champions League, 1 Europa League, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 2 Κύπελλα Αγγλίας, 3 League Cup Αγγλίας και 1 Community Shield.
O Ολυμπιακός «συνδέεται» με τον Τζέραρντ με το φιλικό των δύο ομάδων το καλοκαίρι του 2013 που έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέδραμαν στην προσπάθεια του Άγγλου μέσου, προσφέροντας το ποσό των 100.000 λιρών στο Steven Gerrard Foundation, μέσω του προέδρου τους Βαγγέλη Μαρινάκη.

"Στίβεν Τζέραρντ: Πάντα θα έχω μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου για τον Ολυμπιακό! Κατ’ αρχήν γιατί στο φιλικό παιχνίδι που δώσαμε στο Άνφιλντ, έδειξε ότι ήταν μία πολύ επαγγελματική ομάδα και με τίμησε με τον καλύτερο τρόπο. Και επίσης, γιατί θυμάμαι το σημαντικό παιχνίδι που είχαμε παίξει το 2004. Ήταν ένα σπουδαίο ματς για εμένα, γιατί εκείνη τη χρονιά με δικό μου γκολ συνεχίσαμε, και στο τέλος καταφέραμε να κατακτήσουμε το Champions League. Πάντα προσπαθώ να δω τι κάνει ο Ολυμπιακός, να το μάθω όταν σκοράρει και ποια είναι τα αποτελέσματά του. Είμαι φαν του Ολυμπιακού και θα τον υποστηρίζω για πάντα. Είναι μία από τις ομάδες μου και έχει μέσα μου μία ξεχωριστή θέση."

Feedback


H O.S.B είναι εταιρία του κλάδου της Πληροφορικής. Έχει ιδρυθεί και στελεχωθεί από ανθρώπους με μακρόχρονη θητεία, στον χώρο, γνωρίζοντας καλύτερα από κάθε άλλον τις ανάγκες που έχει μια σύγχρονη ελληνική επιχείρηση, για να μπορεί να ανταποκριθεί στις επαυξημένες απαιτήσεις της εποχής.

Σκοπός μας: Η τεχνολογικά πρωτοποριακή δράση...

Εφαρμογές μας: Νέες, καινοτόμες, πρωτοποριακές

Μέσω των συνεργαζόμενων με αυτήν ειδικών συμβούλων / εμπειρογνωμόνων που καλύπτουν περιοχές υψηλής εξειδίκευσης, είναι σε θέση να υποστηρίξει αποτελεσματικά τους πελάτες της παρέχοντάς τους αξιόπιστες και υψηλής ποιότητας συμβουλευτικές υπηρεσίες που δημιουργούν αποτέλεσμα με σημαντική προστιθέμενη αξία.

Url: www.osb.net.gr

Email: info@osb.net.gr

Τηλ: 030-6906272316